True Grasses richt zich op het helpen van arme en kwetsbare (wees)meisjes in Oost Afrika zodat ze op school kunnen blijven. In Sub-Sahara Afrika hebben culturele verwachtingen geleid tot een overtuiging die meisjes dwingt om als eersten te stoppen met school en als laatsten te worden gevoed en medische zorg te krijgen. Zonder een opleiding is de toekomst van een meisje somber: kind huwelijk, huishoudelijke slavenarbeid, slechte gezondheid, hoge sterftecijfers voor haar kinderen en lage lonen.

Het voornaamste doel van onze hulp is het bieden van een goede schoolopleiding en een beroepsopleiding. Dit schept een basis voor de meisjes die ze in staat stelt om in hun eigen levensonderhoud te voorzien. En op lange termijn bekeken, om hun gemeenschappen op een positieve manier te beïnvloeden en te veranderen.

Onderzoek heeft ook uitgewezen dat een middelbare schoolopleiding voor meisjes in de ontwikkelingslanden een hoger investeringsrendement oplevert dan enige andere aanpak. Daarom zal het “Kisarawe Schoolproject” van True Grasses de nadruk leggen op het ervoor zorgen dat meisjes hun middelbare school afmaken, ook al kunnen zowel jongens als meisjes zich ervoor inschrijven.

De missie van True Grasses is, de studenten op een snelle en gemakkelijk manier te voorzien van de benodigde vaardigheden in bedrijfsontwikkeling die ondernemerschap en innovatie bevorderen, terwijl een beroepsopleiding ze in staat zal stellen om praktijkvaardigheden te ontwikkelen die leiden tot werk en zelfredzaamheid en de spiraal van extreme armoede direct bestrijden.

True Grasses zet zich in om meisjes de kracht en de motivatie te geven om in hun eigen toekomst te investeren door middel van onderwijs.


Cookies maken het makkelijker voor ons om u van dienst te kunnen zijn. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.