Noch basisonderwijs noch middelbaar onderwijs is helemaal gratis in Tanzania. Ouders in plattelandsdorpen die zelf geen onderwijs hebben genoten sturen hun dochter vaak niet naar school omdat zij bang zijn dat het een verspilling van inkomen zal zijn. Dit heeft uiteraard consequenties voor hun kansen op werk later in hun leven. Wij willen deze trend graag doorbreken in onze dorpsgemeenschap. Daarom helpt Kisarawe Beroepsonderwijs meisjes en jonge moeders om een vak te leren zoals kapper, bakker, kok en naaister. Na het behalen van hun diploma kunnen de meisjes in het desbetreffende vakgebied een baan zoeken. Onze Kisarawe school sponsor afdeling biedt nu al hulp aan een aantal meisjes op de peuterspeelzaal. Nu de naaicursus bijna van start gaat zijn er al verschillende meisjes/vrouwen geweest die naar de cursus hebben gevraagd. Het aanwijzen van kandidaten voor het sponsorprogramma zal in samenwerking met de locale leiders gebeuren zodat zeker is dat sponsorgeld bij diegenen terecht komt die het werkelijk nodig hebben.

Het sponsoren van een kind geeft het alles wat het nodig heeft om te slagen in het klaslokaal. Het is ook een kans om een blijvende en zinvolle vriendschap op te bouwen.

Sponsors ontvangen

  • Informatie van de stichting over hoe uw kind / de student het doet
  • Photos

Gesponsorde studenten ontvangen

  • Een kwalitatieve opleiding met gecertificeerde, ervaren leraren
  • Schoolbenodigdheden; een school uniform, inclusief een sweater
  • Basis gezondheids- en eerste hulp zorg, inclusief medicijnen om ziektes als malaria, tyfus en longontsteking te behandelen. We willen onze kinderen graag uit het ziekenhuis en in het klaslokaal houden.
  • Toegang tot buitenschoolse activiteiten als sport, dagtrips en levensvaardigheden, iedere dag workshops met verse groenten uit onze biologische tuin
  • Veilig drinkwater
  • Twee voedzame maaltijden

Flyer

download here

QR-code

Scan of klik de QR-code om te betalen voor Gift True Grasses. Gebruik de Camera App op je telefoon:

 

Cookies maken het makkelijker voor ons om u van dienst te kunnen zijn. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.