Vrijwilligerswerk kan een dankbare taak en een keerpunt in je leven zijn. Vrijwilligers krijgen een warm onthaal door de mensen in Tanzania tijdens het hele verblijf. Ze wonen en werken in één van de meest gemengde culturen ter wereld, met een landschap dat reikt vanaf de top van de Kilimanjaro tot aan de tropische hitte van de Masaai vlakte; vanaf de chaos van Dar es Salaam tot aan de rust van het platteland. Als vrijwilliger haal je het beste uit jezelf en de programma’s van TG. 

 

Groepen vrijwiligers (korte en lange termijn)

Vrijwiligerswerk kan echt de moeite waard en een keerpunt in je leven zijn. Als vrijwiliger krijg je van het begin tot het einde van het verblijf altijd een warm onthaal van de mensen in Oost-Afrika. U gaat wonen en werken in één van de meest gemengde culturen ter wereld, met een landschap dat reikt van de toppen van de welbekende bergen, tot aan de tropische hitte van de vlakke savanne; van de chaotische hoofdstad tot aan de rustige plattelandsdorpjes. Als vrijwilliger haal je het beste uit jezelf en de programma’s van TG.

True Grasses heeft zover kunnen komen door de hulp van vrijwilligers van over de hele wereld, die bijdragen aan het sterker maken van de leefgemeenschappen zodat de minder bedeelden een eigen bestaan kunnen opbouwen.

Als individu, gezin of team kun je uit vele activiteiten kiezen om te gaan doen. Als je er klaar voor bent om een verschil te maken voor een leefgemeenschap in Oost-Afrika, willen we graag met je samenwerken. Neem gerust contact met ons op om te praten over hoe we er een onvergetelijke ervaring van kunnen maken. 

Roeping tot zending!

Het doel van het uitnodigen van groepen korte of lange termijn vrijwilligers is niet alleen het helpen van de minder bedeelden in Afrika, maar ook om de vrijwilligers iets over zichzelf te laten ontdekken. Voor sommigen kan het zijn dat ze hun roeping tot de zending ontdekken. Wij geloven dat velen door God geroepen zijn, maar het horen van Gods stem in de wereld waarin we leven kan soms moeilijk zijn. 

Het zou kunnen dat God jou roept om de zending in te gaan en de minder bedeelden te helpen, maar hoe kun je dat zeker weten? Doe mee met een korte zendingsreis en ervaar het werk van een vrijwilliger of zendeling om daarachter te komen, zie en ervaar het zendingsveld, reik je uit en raak iemand aan, maak je eerste stappen in de zending. 

Wij gaan met je mee op deze weg, delen onze eigen ervaringen van nu en uit het verleden me je, en begeleiden je zo goed als we kunnen.

 

Individuele vrijwiligers

Als je niet in staat bent om met een groep te komen, en niet aan een bepaalde periode bent gebonden, kun je je opgeven als individuele vrijwilliger. Bij het plaatsen van individuele vrijwilligers houden we rekening met wat we op dit moment nodig hebben, jouw interesse, talenten, werkervaring en eerder vrijwilligerswerk. Als vrijwilliger kun je ook zelf een bepaald vakgebied of talent voorstellen waarmee je kunt dienen bij TG, zoals ICT, financiën en PiF programma’s, fotografie en productie, of met je handen werken als bijvoorbeeld bakker, en ga zo maar door.

In wezen kunnen we iedereen gebruiken die een talent heeft die in onze projecten past. Of dat nu is door direct samen te werken, te onderwijzen of door te trainen, of wellicht kun je zelf een manier bedenken waarop we samen dat ene gezamenlijke doel kunnen bereiken. 

 

Maak het verschil

Ontspannen op vakantie, even helemaal weg, maak kennis met allerlei plaatsen, culturen en mensen, en breng tegelijkertijd verandering in de plaats waar je bent – kom en maak het verschil. Het haalt individuen, gezinnen, bedrijven, organisaties en groepen uit hun westerse leefwereld, en geeft ze de mogelijkheid om kennis te maken met een omgeving waar samenleven alles betekent. Wij zijn er van overtuigd dat er dan een uitwisseling zal plaatsvinden, waar jij en je gezin voor altijd een kostbare band aan over zal houden. De prijs die je betaalt voor een exotische reis zal zich op zijn beurt nog vele jaren terugverdienen voor de achtergestelde mensen uit deze omgeving.

Verandering brengen terwijl je werkt en reist door unieke en exotische Oost-Afrikaanse landen! Je doet mee met spannende en creatieve gelegenheden, en doet zo werkervaring op in een derdewereld samenleving. Je ontwikkelt je talenten en doet levenservaring op, en leert de Oost-Afrikaanse mensen, en hun taal en cultuur begrijpen. Doe enkele dagen, weken, maanden of jaren met ons mee met unieke reizen en werk in landen in Oost-Afrika!

We welkomen jou om samen met ons te werken in Tanzania. 


Cookies maken het makkelijker voor ons om u van dienst te kunnen zijn. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.