De waterschaarste in de dorpen van Sungwi (Kisarawe district) is alarmerend. Er zijn een paar handgegraven waterbronnen maar deze voorzien in zout water. Ondanks dat gebruiken de dorpelingen dit water toch voor alles waar ze water voor nodig hebben. De waterbron is onhygiënisch, vervuild en daarnaast ongeschikt om voor mensen, dieren, bouwwerkzaamheden en groentebesproeiing te dienen.

Vrachtauto's rijden helemaal naar Dar es Saalam-stad (42 kilometer weg) en terug om de Sungwi-dorpen van 'vers' water te voorzien. Voor een emmer van 20 liter moet 500Tsh betaald worden - veel meer dan de normale prijs van 50Tsh. Tijdens de laatste bouwwerkzaamheden hebben we 100 emmers per dag - 7 dagen lang gebruik. Elk tegen de prijs van 500Tsh.

Door deze alarmerende waterkosten wordt de bouw van de school enomr duur en daarom verzamelen we ook fondsen om een nieuwe bron om de bouwplaats te kunnen aanleggen. Voor nu willen we de lokale methode voor het graven van een bron grebruiken. Dit betekent graven met de handen voor water dat we dus kunnen gebruiken op de bouwplaats en de omringende huizen in het dorp. In de toekomst, wanneer er genoeg budget is, willen we een solide waterbron graven met behulp van machine opdat we ook de school en de gehele gemeenschap kunnen voorzien van schoon water.

 

 


Cookies maken het makkelijker voor ons om u van dienst te kunnen zijn. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.