De vorige keer vertelde ik over twee meisjes die gesponsord werden en ik wil hier het verhaal vertellen van één van hen en hoe zij de kans kreeg om te studeren, in plaats van getrouwd te zijn; en ik wil met jullie iets delen over onze andere nieuwe gesponsorde studente.

Vorig jaar ging Simon rond in de gemeenschap om te vertellen over het belang van studeren, zelfs onder meisjes (vergeet niet dat dit een gemeenschap is waar velen niet verder gaan nadat ze de lagere school hebben afgemaakt! Ook jongens die liever een baantje zoeken om een dag te overleven). Simon sprak dus met een buurman die zijn dochter wilde uithuwelijken, en de gedachte dat zij zou gaan studeren werd door vader en moeder niet met gejuich ontvangen. Maar zijzelf stond op, deelde haar dromen en dreigde zelfs haar eigen ouders voor de politie te dagen (want hoewel het gebruikelijk is; is het niet wettelijk om meisjes uit te huwelijken en hen geen verdere opleiding te geven). Zij was de slimste leerling van haar klas op de lagere school geweest en er waren grote verwachtingen voor haar in de toekomst. De ouders lieten haar met tegenzin gaan.

Afgelopen februari sprak Simon opnieuw met de vader en hij 'gaf' Simon letterlijk zijn dochter, zodat ze haar school kan afmaken. Een verbazingwekkende verandering. We bidden dat God door zulke verhalen en levens deze meisjes zal aanraken en hen zal helpen om in de toekomst een kanaal voor verandering te zijn voor anderen.

Ons nieuwe gesponsorde meisje is 16 jaar oud, zit ook in de 2e klas, en is een tienermoeder. Het is ongehoord dat zo'n meisje terug naar school zou komen, dat gebeurt niet! In plaats daarvan zouden ze stoppen met school en voor hun kinderen gaan zorgen en een gezin stichten. In plaats daarvan zorgt haar moeder voor haar kind (dat is wel weer heel gewoon), zodat zij de kans heeft om terug naar school te gaan. Wij geloven dat niet alleen haar leven, maar ook dat van haar kind wordt veranderd!

Wij hebben meer meisjes die wachten op sponsors; wilt u het leven veranderen van een van deze meisjes?


Cookies maken het makkelijker voor ons om u van dienst te kunnen zijn. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.