Wij zijn dankbaar dat wij het volgende met u kunnen delen: Sinds het begin van het jaar, heeft de school een bankrekening kunnen openen speciaal voor de school. Ook heeft True Grasses Trust haar Tax Identification Nummer (TIN) (een soort BTW nr) ontvangen en zijn we bezig met de laatste documenten om de school ook een TIN/BTW nr te geven. Beide nummers zijn noodzakelijk en zijn eisen van de overheid voor alle organisaties/businesses. De school heeft een Business TIN nummer, terwijl de trust een TIN nummer heeft gekregen voor trusts, vergelijkbaar met een ANBI status in Nederland.

Naast deze twee vereisten kon Mark ervoor zorgen dat al het "Docentenpapierwerk" werd gedaan; dus alle documentatie betreffende de docenten en het andere personeel is gearchiveerd en up-to-date. Hiermee is het deel van de administratie in orde gemaakt, zodat het schoolhoofd al het nodige papierwerk voor de regering heeft, wanneer nodig. Een andere vereiste van de overheid was het hekwerk, hoewel het niet op onze prioriteitenlijst stond, werd het duidelijk dat de ouders, hoezeer ze de school ook mochten, niet zeker waren van de veiligheid. Dus werd het een prioriteit. In de tussentijd hebben we palen kunnen kopen (die kunnen uitgroeien tot bomen, dus dubbel gebruik), wat draad en wat planten. Inmiddels hebben de schoolblokken een hek om zich heen en groeien er wat levensechte hekplanten omheen. We moeten nog meer grond omheinen en palen, draad en doornstruiken kopen, zodat we de omheining kunnen voltooien en alle delen van het schoolterrein kunnen beveiligen.

Wat de school betreft, zijn we de studenten die zijn gekomen en het schoolpersoneel zeer dankbaar. Naast de studenten die van vorig jaar zijn doorgegaan naar klas 2 van de middelbare school, hebben we een groeiend aantal in klas 1, met op dit moment ongeveer 25. Van deze leerlingen hebben we een aantal meisjes die op kostschool zitten, maar de meesten komen uit de buurt en verblijven dus gewoon thuis. We hebben een aantal studenten toegelaten, hoewel de ouders het schoolgeld niet kunnen betalen, in de hoop dat we sponsors voor hen vinden, en in de tussentijd hen de kans te geven om te studeren.

Dit alles en nog veel meer zouden wij niet kunnen doen zonder een geweldig TEAM: het schoolpersoneel, sommigen die lesgeven, koken, of de boel bewaken en schoonhouden, maar allen helpen in meer dan één activiteit om de groei van de school te verzekeren.


Cookies maken het makkelijker voor ons om u van dienst te kunnen zijn. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.