D.m.v. een sponsor konden we beginnen aan de uitbreiding van de bestaande waterput. Bij de waterput die er nu is wordt het water met de hand geput. Doordat er meer studenten komen en doordat er groenten en fruit verbouwd worden is de behoefte aan water groter geworden en is het huidige systeem niet voldoende. De bedoeling is om d.m.v. een pomp het water te pompen naar meerdere verdeelpunten waar een grote watertank staat waar het water in opgeslagen wordt. De eerste aanleg hiervoor is in volle gang. Ook blijft het voor dorpsgenoten mogelijk om tegen een kleine vergoeding water te komen halen.

Vervolgens is er dit jaar verder de focus hierop gelegd en zo hebben wij een watertank voor opslag, een pomp en zonnepanelen voor electriciteit kunnen aanleggen, zodat er nu stromend water door een aantal kranen loopt voor onder andere de keuken en moestuin.

Daarnaast konden we nog twee watertanken kopen en zijn er dakgoten aangelegd bij de daken van de school, zodat er tijdens het regen seizoen water opgevangen kan worden. Op deze manier kunnen we in de drogere tijden de school ook van water te voorzien.

Er is ook een ‘nachtwakerhuis’ gebouwd. Dit staat bij de toegangspoort van de school zodat de dag/nachtwaker toezicht kan houden over wie er komt en gaat. Zij houden ook in de gaten of en wie er komt om water te halen.


Cookies maken het makkelijker voor ons om u van dienst te kunnen zijn. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.