We arriveerden in Sungwi - Kisarawe in de vroege ochtend met 6 bouwvakkers. Alles was overgroeit met lang Olifantengras. Verdeeld in 4 groepen aan de taken: bouwmaterialen, bouwklaar maken terrein, water en brandhout verzamelen, realiseren tijdelijk onderdak en eten maken - begonnen. Tegen de avond waren bijna alle taken voltooid, het water en de bouwmaterialen waren nog niet aanwezig. Beide waren eenvoudigweg niet beschikbaar in de directe omgeving.

Om materialen te kunnen bemachtigen moesten we helemaal naar Dar es Salaam, zo'n 50 km reizen. Ondanks het harde werken, hadden we enorm veel plezier. Elke avond kwamen de jongeren uit het dorp voetbal spelen, de enige activiteit mogelijk.

De bouwvakkers werkten zo hard dat fundering en muren binnen 1 week al klaar waren ondanks de moeilijkheden. Het dak was nu aan de beurt, daarna de ramen en deuren, stukadoren en dan is het klaar voor gebruik. Ons plan is, wanneer het gebouw eenmaal klaar is, om een baksteenmachine te kopen om goede kwaliteit stenen op de bouwplaats te kunnen maken en een hand-gegraven waterbron te realiseren om zo de grootste bouwkosten te beperken.

Een beter beeld krijgen? Kijk voor meer foto's hier.


Cookies maken het makkelijker voor ons om u van dienst te kunnen zijn. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.